Orbán Paksról és Putyinról: mint a vízfolyás

2014. január 17. 15:49

Az orosz hitelfelvételt nem szabad az IMF-hitelhez hasonlítani – mondta ma reggel Orbán Viktor. És miért nem? Segítünk. Azért, mert ezt Orbán Viktor veszi föl.

2014. január 17. 15:49
Publicistának Tűnő Névtelen Törpesakál
hvg.hu

Ezen kívül természetesen tengernyi szempont létezik, amely alapján a két tranzakció igenis összehasonlítható. Például, hogy mennyibe kerülnek, de a magyar kormány a mai napig adós annak magyarázatával, hogy miért is keres drágább kölcsönöket az IMF-énél. Ehelyett ma is jött az átlag Magyar Nemzet-olvasó szintjére lebutított hazugság, mely szerint az IMF nyugdíjcsökkentést akar, amiről a kormány maga volt kénytelen beismerni, hogy nem igaz. Az viszont igaz, hogy az EU, amelyik a bonyolító IMF mellett a másik szereplője lett volna a korábbi hitelnyújtásnak, gazdaságpolitikai és jogállami garanciákat egyaránt követel. Nem úgy Putyin, akit az ilyesmik nem érdeklik, akár államkölcsönről van szó, akár beruházásfinanszírozásról. A Gazeta.ru epésen meg is jegyzi, hogy a két diktátor nem véletlenül találta meg a közös stratégiát és a közös hangot. Ami történetesen itt azt jelenti, »hogy itthon az enyéimmel azt csinálok, amit akarok, cserébe elfogadom, hogy még harminc év múlva is rátok lesz szorulva az ország«. Így azért nem nehéz: az egész »Keleti Szél«-hadművelet egy áron aluli kiárusításnak tekinthető. Orbán csak Bécsből tűnik balkáni lótolvajnak, a Kárpátokon túlról viszont egy hamisítatlan nyugati balek.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2014. január 18. 09:33
Valamilyen ésszerű beruházásra felvenni hitelt, vagy a folyó kiadásokra kölcsönt, az két dolog. Egyébként az ügy 'bal'oldali ellenzői sem feltétlenül magát az atomerőmű bővítését, hanem állami beruházásként történő megvalósítását ellenzik. Szájuk íze szerint egy nemzetközi nagy cégre bíznák a dolgot, a régi recept szerint 8%-os hasznot garantálva.
ballibbukás 2014
2014. január 18. 06:19
Nem kell újabb bajai videó hvg tetűk?
Peter8811
2014. január 17. 21:55
Bauel elvtáls majd fog ilni egy cikket Olbán, Putyin, Paks címmel.
ptrfarkas43
2014. január 17. 21:54
2010 előtt a nyugati bankok által kiszórt "ingyen hitel" sok embert vitt csődbe, úgyhogy a "józan ész" azt diktálja, hogy megint ugyanonnan kell felvenni a hitelt mert csak ebben az esetben érvényesülhet a demokrácia. Gépjármű reklámban láttam, hogy a gépjármű ára 2,3 millió Ft, de csak akkor ha hitelt veszek fel, amúgy kp-re 3 milla. A hitellel van egy bökkenő, nem én választom meg a bankot. Ha most hitelre vásárolok akkor demokratikusan vásároltam vagy antidemokratikusan vásároltam?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!