A Fidesz kormányzása elvesztette közérdekű jellegét

2016. március 06. 12:00

Még a legnagyobb jóindulat mellett sem lehet azt mondani, hogy a Fidesz nem saját érdeke, hanem a köz érdeke szerint kormányoz.

2016. március 06. 12:00
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Ezek után pedig fel lehet tenni a kérdést: ez lenne a jó kormányzás? Ha így haladunk tovább, akkor milyen Magyarországon fogunk élni két és fél, tíz vagy ötven év múlva?

És ha még kitekintünk a világba és viszonyítási pontokat keresünk, akkor a helyzet még rosszabbnak tűnik. A térségünkben egyre jobban csúszik le az ország, a szlovák nettó átlagbér 2015-ben, a történelem folyamán először haladta meg a magyart, a térség összes országa GDP-arányosan többet költ oktatásra, egészségügyre, nagyobb a növekedésük, az EU-ban csak Romániában és Bulgáriában nagyobb a szegénység, mint nálunk, és a hét magyar régióból négy az EU húsz legszegényebb régiója között szerepel.

A helyzet az, hogy ha végignézünk az ügyek, adatok és számok tengerén, még a legnagyobb jóindulat mellett sem lehet azt mondani, hogy a Fidesz nem saját érdeke, hanem a köz érdeke szerint kormányoz. A Fidesz kormányzása elvesztette közérdek jellegét, ahogy a Magyar Nemzeti Bank bizonyos költségei a közpénz jellegüket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2016. március 07. 14:35
Izgalmas olvasni: fröcsög a rosszindulat, a butaság, közben: a szájhősök ugyanúgy élvezik a rezsicsökkentést, mindenféle kedvezményt, eszük ágában sincs visszafizetni, ha nem értenek vele együtt, csak folyamatosan tolvajt kiáltanak! Mindenki magából indul ki! Egyszerűbb és könnyebb mindent és mindenkit ócsárolni. Kár, hogy nem veszik észre: mindazt amit fröcsögnek, nem más, mint kivetítés!
kuwiq
2016. március 07. 08:38
Ez így nem igaz. Ami történik, nem a fidesz érdekében történik, hanem egy viszonylag könnyen körülírható kör érdekeinek megfelelően. Ha a párt érdekeit tartanák szem előtt, nem engednének meg maguknak ilyesmiket, amik az utóbbi időben elő bírtak fordulni.
Tintamin
2016. március 07. 00:36
Rákosi óta nem volt ekkora parazita párt az ország testén. A nép butul, a tehetősebbek magániskolába, magánklinikára járnak, és eleve külföldi életre készítik fel a gyerekeiket. Orbán 5 év alatt tényleg csodát tett: a földszintről a pincébe rántotta az országot, ma már gyakorlatilag nincs olyan dolog, amit el ne loptak volna, le ne taroltak volna. Az oktatás és az egészségügy a legszembetűnőbb: soha ilyen keveset nem költött egy kormány sem erre a két ágazatra, az oktatás szétverése évtizedekre visszavet minket, cseléd- és inasország lettünk, a nyugat szalagmunkásai, a ruszkik seggnyalói. A közérdek orbánék első kormányon töltött napja óta ismeretlen szó.
gudmen
2016. március 06. 21:44
sem+
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!