Lánchídi csatácska

2022. december 21. 09:07

A Lánchídon eddig kétszer csapott össze a regnáló hatalom az ellene felszólamlókkal.

2022. december 21. 09:07
null
Szalai Anna
Népszava

„Az Orbán-kormány már a kebeltárs Tarlós Istvánnal is hosszan huzakodott a híd felújítás állami támogatásáról. Először azt kérték, hogy legyenek szélesebbek a járdák a hídon, de kiderült, hogy ezt nem bírná el erre lecsíptek egymilliárdot, mondván, hogy azt majd a hídhoz kapcsolódó közterek felújítására költheti a város. Vagy mégse, lévén az idén a Széchenyi teret egyszerűen átadták a baráti V. kerületnek. A másik feltétel a hídzárlat 18 hónapban való maximálása volt. Karácsonyék inat feszítve tartották a határidőt, mire Láng Zsolt azzal állt elő, hogy nem jár a pénz, mert az autókat nem engedték vissza a hídra.

A városvezetés ugyanis megfontolná a dolgot. Gyalogos híd nem lehet, nem alkalmas rá, de maradhatna buszos, biciklis, motoros átkelő. A rekonstrukció befejezéséig lenne idő mindent átgondolni . De a kivitelezőt fizetni kell, a fővárosi kassza pedig üres. Holott a 6 milliárd nem több, mint a rekonstrukció áfa tartalma. Nem az államkasszából kellene fizetni, csupán nem lehetne zsebre rakni. De ez is kell. Az utolsó fillér is kell. Miközben figyeljük ezt a kicsinyes csatácskát, csak abban bízhatunk, hogy egyszer Orbán Viktor is eljut oda, hogy Tisza István magyar miniszterelnököt parafrazeálva kimondja: »Én nem akarok semmiféle szemfényvesztő játékot űzni a szavakkal. Én elismerem (…), ezt a háborút elvesztettük.«”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2022. december 22. 12:21
a népszarás néni próbálja meg értelmezni, akár segítséggel az állammal kötött, aláírt megállapodást!
Málaga21
2022. december 21. 21:49
Ha korányikra meg a hoholokra van pénze karigeriéknek, legyen a Lánchídra is.
Dunhill67
2022. december 21. 18:25
ostoba vén libsi kurva....és még finoman fogalmaztam
csulak
2022. december 21. 16:48
a valosag a LAnchidrol ! https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/12/karacsony-gergely-ujabb-bukasa-a-lanchid-felujitasat-is-elrontotta-a-fovaros
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!