Szijjártó: Le kell bontani az áruforgalom és a befektetési támogatások korlátait

2020. április 16. 12:07

A fuvarozók számára Magyarország az összes szomszédja felé biztosítja a korlátozás nélküli határátlépés lehetőségét.

2020. április 16. 12:07

Szijjártó Péter szerint a járványhelyzet szükségessé teszi a nemzetközi áruforgalom zavartalanságát, és a befektetési támogatások uniós vizsgálat nélkül adható összeghatárának eltörlését. Közösségi oldalán jelentette ki mindezt csütörtökön a külgazdasági és külügyminiszter, miután online megbeszélést folytatott az EU-tagállamok külgazdaságért és külkereskedelemért felelős tárcavezetőivel.

Az egyeztetésen a külgazdasági és külügyminiszter közölte, hogy a fuvarozók számára Magyarország az összes szomszédja felé biztosítja a korlátozás nélküli határátlépés lehetőségét. Hozzátette, hogy a kormány a jövő hét elején javaslatot nyújt be az Európai Bizottsághoz a befektetésösztönzési szabályok lazítására. A mostani előírás szerint uniós vizsgálat nélkül legfeljebb 800 ezer euró (280 millió forint) befektetési támogatás adható.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2020. április 16. 14:13
Mórickának legalább a pina jutott mindenről eszébe. Neked meg Lőrinc.
Emmanuel Goldstein
2020. április 16. 14:09
Még több pénzt Mészáros Lőrincnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!